Соус карі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Соус карі

Індійська кухня дуже різноманітна і багата. Відмінною особливістю цієї кухні є те, що у страви додають багато спецій, прянощів, а також те, що вона є дуже гострою. Карі - це спеція, що прийшла до нас з Індії. Соус карі готується на її основі. Він додається в найрізноманітніші страви. Існує безліч рецептів цього соусу. Але потрібно пам'ятати, що він являє собою густу пасту. Соус карі - це дуже популярна суміш прянощів. Ми розповімо вам, як готувати соус з додаванням таких інгредієнтів, як яблука та родзинки. Тому що іноді цей соус готують з самих різноманітних інгредієнтів, наприклад, із апельсинового соку і томатної пасти.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 10 г.
  • Томатна паста - 5 г.
  • Часник - 0,25 зуб.
  • Порошок карі - 5 г.
  • Бульйон - 375 мл.
  • Цибуля - 50 г.
  • Родзинки - 10 г.
  • Петрушка - 25 г.
  • Яблука - 6 шт.
  • Масло вершкове - 10 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно дрібно нарізати цибулю і часник. Обсмажити їх на слабкому вогні в сотейнику.

  • 02

    Перемішати з борошном і порошком карі. Прогрівати суміш на слабкому вогні, помішувати при цьому, до отримання розсипчастої консистенції.

  • 03

    Потім додати томатну пасту і охолодити. Поступово влити гарячий бульйон і ретельно перемішати.

  • 04

    Додати дрібно нарізані яблука, інші інгредієнти, посолити і варити на слабкому вогні 30 хвилин.