Котлети в духовці з овочами і сиром
Кількість порцій - 12
Час приготування - 45 хв

Котлети в духовці з овочами і сиром

Хоча ми і звикли, що котлети завжди стандартної форми і готуються теж за давно відомим рецептом, все ж існують рецепти і незвичайних котлет. По-перше, в нашому рецепті котлети випікають. Це надає їм особливий смак, який відрізняється від тих, які тушкують. При цьому він не стає гіршим, а навіть навпаки. По-друге, якщо ви звернули увагу, ці котлетки ще прикрашаються зверху помідорами, цибулею і сиром. Таким чином страва набуває зовсім інший вигляд. Їх можна навіть готувати до святкового столу, так як вони виглядають дуже апетитно, і ваші гості будуть у захваті. Перед подачею можна прикрасити їх зеленню і подавати з різними гарнірами (найкраще з картоплею).

Інгредієнти

  • Яловичина - 500 г.
  • Батон - 100 г.
  • Молоко - 100 мл.
  • Часник - 2 зубчика
  • Яйця - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Кетчуп - 2 ст. л.
  • Сир - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    З батона зрізати скоринку і залити молоком.

  • 02

    Яловичину прокрутити на м'ясорубці.

  • 03

    До фаршу додати сіль, перець, яйця, розмочений батон і дрібно порізаний часник. Все ретельно вимішати.

  • 04

    Деко застелити пекарським папером. Сформувати пласкі котлети і викласти їх на деко.

  • 05

    Цибулину почистити, порізати тонкими кружечками (кількість кружків повинна відповідати кількості одержаних котлет).

  • 06

    Помідор порізати на таку ж кількість тонких кружків.

  • 07

    Сир порізати на тонкі пластинки (їх кількість повинна дорівнювати кількості котлет).

  • 08

    Котлети змастити кетчупом. Зверху викласти цибулю. Змастити 2 ст. л. сметани. Викласти кружки помідорів. Знову змастити 2 ст. л. сметани.

  • 09

    Зверху викласти пластинки сиру. Поставити в духовку, розігріту до 180°C. Готувати 30 хвилин.