Кольорова капуста стала популярною, саме як кулінарний продукт, в Іспанії, коли араби привезли її туди в ХII столітті. Потім вона поширилася по всій Європі. А в наших краях з'явилася при Катерині Другій. Такий вид капусти дуже корисний для тих, хто страждає проблемами шлунка і кишкового тракту, але забороняється білокачанна, оскільки кольорова капуста більш м'яка і не шкодить шлунку. Але навіть якщо ви просто хочете з'їсти щось смачне з цієї капусти, то не забувайте, що в ній дуже багато вітамінів, і вона ще й дієтична. Тому котлетки з кольорової капусти будуть в якраз для вашої вечері, якщо ви хочете перекусити чимось корисним і смачним.
Цвітну капусту розібрати на суцвіття, промити, варити 5 хвилин у підсоленій воді.
Капусту вийняти на друшлаг, порізати в дрібну крихту.
Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з капустою, поперчити.
У шматочків батона зрізати скоринки, залити молоком, віджати і змішати з капустою.
Додати борошно, все перемішати. Білки збити в піну і змішати з капустяною масою.
Викладати масу столовою ложкою на розігріту сковорідку. Смажити з двох сторін до зарум'янювання.
Для соусу вершки розігріти до кипіння, додавати сир по пів чайної ложечки, помішуючи. Варити, поки соус загусне.