Котлети з цвітної капусти
Кількість порцій - 10
Час приготування - 50 хв

Котлети з цвітної капусти

Кольорова капуста стала популярною, саме як кулінарний продукт, в Іспанії, коли араби привезли її туди в ХII столітті. Потім вона поширилася по всій Європі. А в наших краях з'явилася при Катерині Другій. Такий вид капусти дуже корисний для тих, хто страждає проблемами шлунка і кишкового тракту, але забороняється білокачанна, оскільки кольорова капуста більш м'яка і не шкодить шлунку. Але навіть якщо ви просто хочете з'їсти щось смачне з цієї капусти, то не забувайте, що в ній дуже багато вітамінів, і вона ще й дієтична. Тому котлетки з кольорової капусти будуть в якраз для вашої вечері, якщо ви хочете перекусити чимось корисним і смачним.

Інгредієнти

  • Цвітна капуста - 1 кг.
  • Яйця - 2 шт.
  • Батон - 4 скибочки
  • Молоко - 100 мл.
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Вершки - 200 мл.
  • Сир плавлений - 250 г.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цвітну капусту розібрати на суцвіття, промити, варити 5 хвилин у підсоленій воді.

  • 02

    Капусту вийняти на друшлаг, порізати в дрібну крихту.

  • 03

    Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з капустою, поперчити.

  • 04

    У шматочків батона зрізати скоринки, залити молоком, віджати і змішати з капустою.

  • 05

    Додати борошно, все перемішати. Білки збити в піну і змішати з капустяною масою.

  • 06

    Викладати масу столовою ложкою на розігріту сковорідку. Смажити з двох сторін до зарум'янювання.

  • 07

    Для соусу вершки розігріти до кипіння, додавати сир по пів чайної ложечки, помішуючи. Варити, поки соус загусне.