Кольорова капуста з пармезаном, білими грибами і петрушкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Кольорова капуста з пармезаном, білими грибами і петрушкою

«Кращі квіти – це квіти капусти». Так кажуть в Англії про кольорову капусту. Низькокалорійна і дієтична, ця середземноморська овочева культура – справжнє джерело вітамінів і цінних мінеральних речовин. Вітамінів С і А в «кучерявій» міститься більше, ніж у лимоні. Вона володіє і цілющими властивостями, виводячи холестерин з організму і зміцнюючи кровоносні судини. А відвар з кольорової капусти заспокоїть запалені ясна. І це далеко не всі переваги. Страви з кольорової капусти легко засвоюються організмом і дуже корисні. Пропонований французький салатик – не виняток. Ніжний смак капусти гармонійно вписується в загальну смакову палітру страви.

Інгредієнти

  • Лимони - 1 шт.
  • Сіль - 0,75 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Олія оливкова - 150 мл.
  • Гриби білі - 170 г.
  • Петрушка - за смаком
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Капуста кольорова - 300 г.
  • Сир пармезан - 400 г.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати 1 ч. л. лимонної цедри, 2 ст. л. лимонного соку, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю, 0,5 ч. л. солі, налити 50 мл. оливкової олії. Перемішати.

  • 02

    Гриби промити під холодною водою, очистити, нарізати тонкими скибочками, викласти в миску, залити олійно-лимонною заправкою.

  • 03

    У мисці збити 2 курячих яйця з сіллю і перцем. Заморожену кольорову капусту обваляти в яєчній суміші.

  • 04

    Окремо в миску натерти пармезан, перекласти капусту ложкою з отворами, щоб зайва рідина залишилася в попередній мисці, ретельно обваляти капусту в сирі.

  • 05

    Налити в розігріту каструлю 70 мл. оливкової олії, висипати порцію капусти. Обсмажувати протягом 3 хвилин з усіх боків. Продовжити обсмажувати решту маси капусти.

  • 06

    Кожен раз дістаючи з каструлі готову капусту класти її на паперові рушники, для видалення зайвої рідини.

  • 07

    Коли буде обсмажена вся капуста і висушена на паперовому рушнику, перекласти в чисту і суху каструлю, додати подрібнену петрушку і мариновані гриби разом із маринадом. Обережно перемішати. Подавати салат теплим.