Десерт із мигдалем і фісташками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Десерт із мигдалем і фісташками

Присутність десерту на столі створює святковий настрій навіть в буденний день, тому кожна господиня намагається побалувати своїх близьких всілякими солодкими частуваннями. Запропонований рецепт - одне з таких частувань, яке сподобається не тільки дітям, а й дорослим. Десерт із мигдалем і фісташками - насичені, дуже смачні горіхові ласощі, запозичені з індійської кухні. Треба відзначити, що цей десерт можна приготувати заздалегідь і зберігати кілька днів у холодильнику в контейнері, що щільно закривається , але, без сумніву, на кілька днів ці ласощі у Вас не затримаються.

Інгредієнти

  • Мигдаль - 250 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Вершки 10% - 150 г.
  • Масло вершкове - 75 г.
  • Фісташки - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Мигдаль перемолоти, залишивши кілька штук для прикраси. Масло розтопити в каструлі, постійно помішуючи. Поступово додати мелений мигдаль, вершки і цукор, перемішати. Зменшити вогонь і постійно помішувати суміш протягом 10-12 хвилин.

  • 02

    Після цього збільшити вогонь і нагрівати, поки суміш помітно не потемніє.

  • 03

    Перекласти мигдалеву суміш у низьку форму і розрівняти поверхню зворотною стороною ложки. Прикрасити дрібно порізаними мигдалем і фісташками.

  • 04

    Приготований десерт залишити на 1 годину, потім порізати на ромби і подавати холодним.