Десертний кардамоновий крем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Десертний кардамоновий крем

Як відомо: креми - найніжніші десерти. Першим десертним кремом були вершки, збиті з цукром. Цими ласощами ми зобов'язані середньовічній Франції. Сьогодні перелік десертних кремів дивує своєю різноманітністю: молочні, вершкові, фруктово-яєчні і фруктово-вершкові. У цьому переліку ми знайдемо і десертний кардамоновий крем. Щоб надати особливу пікантність цьому крему, у нього додають трохи коньяку. Додадуть свої смакові нотки і прянощі, що входять до складу крему: кардамон і кориця. Поділиться з ним своїм ароматом мед. Готовий крем потрібно розкласти порційно в підходящі формочки, креманки і поставити в холодильник. За бажанням можна прикрасити десерт тертим шоколадом, цукатами або подрібненими горіхами.

Інгредієнти

  • Вершки - 300 мл.
  • Кардамон мелений - 1 ст. л.
  • Коньяк - 1 ст. л.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Кориця мелена - 1/3 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    У вершки додати лимонний сік і збити.

  • 02

    Мед розігріти і додати в нього коньяк, корицю і кардамон.

  • 03

    Збити всі інгредієнти разом.