У багатьох, мабуть, переглянувши складу салату, виникне питання: чому ж салат називається олів'є, якщо за складом він істотно відрізняється від класичного? Вірно, за складом дієтичний варіант салату істотно відрізняється, але за смаком ні. Поєднання горошку з солоними огірками дуже сильно нагадує класичне олів'є. Водночас заправка зі сметани, гірчиці і соєвого соусу за смаком нічим не гірше більш шкідливого соусу майонезу, але користь і кількість калорій явно на боці оригінальної заправки. Салат підійде не тільки для тих, хто дотримується дієти, але і для вегетаріанців, а також прихильників роздільної системи харчування.
Капусту нашаткувати соломкою. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. З горошку злити рідину. Огірки (і солоні і свіжі) нарізати соломкою.
Зелену цибулю помити, просушити, подрібнити. Змішати сметану, соєвий соус і гірчицю. Всі інгредієнти з'єднати. Додати заправку і перемішати салат.