Дієтичне олів'є
Кількість порцій - 2
Час приготування - 10 хв

Дієтичне олів'є

У багатьох, мабуть, переглянувши складу салату, виникне питання: чому ж салат називається олів'є, якщо за складом він істотно відрізняється від класичного? Вірно, за складом дієтичний варіант салату істотно відрізняється, але за смаком ні. Поєднання горошку з солоними огірками дуже сильно нагадує класичне олів'є. Водночас заправка зі сметани, гірчиці і соєвого соусу за смаком нічим не гірше більш шкідливого соусу майонезу, але користь і кількість калорій явно на боці оригінальної заправки. Салат підійде не тільки для тих, хто дотримується дієти, але і для вегетаріанців, а також прихильників роздільної системи харчування.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна - 300 г.
  • Цибуля зелена - 20 г.
  • Соус соєвий - 10 мл.
  • Огірки солоні - 100 г.
  • Зелений горошок консервований - 100 г.
  • Сметана - 30 г.
  • Огірки - 50 г.
  • Гірчиця - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Капусту нашаткувати соломкою. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. З горошку злити рідину. Огірки (і солоні і свіжі) нарізати соломкою.

  • 02

    Зелену цибулю помити, просушити, подрібнити. Змішати сметану, соєвий соус і гірчицю. Всі інгредієнти з'єднати. Додати заправку і перемішати салат.