Дієтичні булочки для гамбургерів
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Дієтичні булочки для гамбургерів

Гамбургер - вид сендвіча, що складається з рубаної смаженої котлети, що подається всередині розрізаної булки. 27 липня 1900 американський гастроном Луї Лессінг у своєму рідному місті Нью-Хейвен продав перший гамбургер. У 1921 році в Канзасі відкрилася компанія White Castle, фірмовою стравою якої були дивовижні в той час гамбургери. Наприкінці 1940-х у компанії White Castle стали з'являтися конкуренти, з яких найсерйознішим став Макдональдс. Цей час можна і вважати початком ери індустрії фаст-фуда. Загалом історія, як бачите, у гамбургера дуже багата. За дієтичними міркуваннями і пропонуємо прекрасний рецепт приготування дієтичних булочок для гамбургерів.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно - 300 г.
  • Цільнозернове борошно - 200 г.
  • Сіль - 1, 5 ч. л.
  • Цукор - 1, 5 ст. л.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Вода - 330 мл.
  • Дріжджі - 2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати 2 види борошна, дріжджі, цукор і сіль. Добре перемішати. Додати олію і воду. Змішати тісто до однорідності.

  • 02

    Накрити тісто і відправити в холодильник мінімум на 24 години.

  • 03

    Потім, дістати тісто і вимісити 1-2 хвилини. Поділити тісто на 8 частин і сформувати булочки.

  • 04

    Накрити булочки серветкою і дати піднятися. Можна посипати кунжутом. Потім випікати булочки 20 хвилин при температурі 220°С.