Гамбургер - вид сендвіча, що складається з рубаної смаженої котлети, що подається всередині розрізаної булки. 27 липня 1900 американський гастроном Луї Лессінг у своєму рідному місті Нью-Хейвен продав перший гамбургер. У 1921 році в Канзасі відкрилася компанія White Castle, фірмовою стравою якої були дивовижні в той час гамбургери. Наприкінці 1940-х у компанії White Castle стали з'являтися конкуренти, з яких найсерйознішим став Макдональдс. Цей час можна і вважати початком ери індустрії фаст-фуда. Загалом історія, як бачите, у гамбургера дуже багата. За дієтичними міркуваннями і пропонуємо прекрасний рецепт приготування дієтичних булочок для гамбургерів.
Змішати 2 види борошна, дріжджі, цукор і сіль. Добре перемішати. Додати олію і воду. Змішати тісто до однорідності.
Накрити тісто і відправити в холодильник мінімум на 24 години.
Потім, дістати тісто і вимісити 1-2 хвилини. Поділити тісто на 8 частин і сформувати булочки.
Накрити булочки серветкою і дати піднятися. Можна посипати кунжутом. Потім випікати булочки 20 хвилин при температурі 220°С.