Дикий рис у кокосовому соусі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г

Дикий рис у кокосовому соусі

Дикий рис - неймовірно корисний продукт для людського організму, і саме тому він стає все популярнішим. Його люблять не тільки кулінари, але і дієтологи. У дикого рису вишуканий, трохи солодкуватий смак і неповторний аромат із вираженою горіховою ноткою. З ним можна приготувати велику кількість смачних страв. Дикий рис у кокосовому соусі - одна з них: легка, ароматна, корисна вегетаріанська страва. Її особливість - у вдалому поєднанні дикого рису, імбиру і кокосового молока. В результаті приготування у Вас вийде соковитий і вишуканий гарнір.

Інгредієнти

  • Рис дикий - 1 ст.
  • Лайм - 1 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Молоко кокосове - 400 мл.
  • Імбир свіжий - за смаком
  • Олія оливкова - за смаком
  • Сіль морська - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рис промити в холодній воді, всипати в киплячу воду в співвідношенні 1 ст. рису до 2-2,5 ст. води. Варити протягом 40 хвилин на маленькому вогні.

  • 02

    Імбир очистити, помідори нарізати. У чаші блендера змішати імбир, помідори, сік лайма і кокосове молоко. Подрібнити.

  • 03

    Відварений рис викласти на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. У сковороду влити кокосовий соус, посолити за смаком, готувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.