Діп - це досить густий соус, який роблять із сметани. Хоча існують деякі різновиди. Наприклад, рецепт нашого соусу із бринзи замість сметани. Головна відмінність цього соусу від інших у тому, що ним не поливають їжу, а навпаки, вмочують в соус. Тому він підходить для страв, які краще їсти руками, а не приладами. Це можуть бути чіпси, шматочки овочів, фрукти, м'ясо і морепродукти. Наш дип із бринзою найкраще підходить для сухарів або страв зі свинини або яловичини. Діп досить поширений в Америці та Китаї, хоча і починає з'являтися у нас. Домашній діп набагато смачніший, ніж той, який можна знайти в магазинах чи навіть у ресторані.
Порізати бринзу шматочками, скласти в блендер. Додати йогурт і хрін, все перетворити в однорідну масу.
Додати трохи цукру.
Подавати до столу з сухариками з бородінського хліба або овочами.