Добош - угорський торт
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Добош - угорський торт

Угорська кухня славиться своєю різноманітністю. А десерти в Угорщині - це кулінарні шедеври. Перед угорськими десертами не встоїть ніхто, навіть найзапекліші противники мучного та солодкого. Адже, це в Угорщині жив і працював знаменитий кондитер і засновник мережі ресторанів Карой Гундель. Угорські кав'ярні повняться ненаситними туристами, які приїжджаючи в цю країну, не можуть відірватися від угорської їжі, зокрема від десертів. Ось і сьогодні ми вам пропонуємо спокуситися прекрасним угорським тортиком, який називається Добош. Це традиційний бісквітний угорський торт, з чудовим шоколадним кремом і карамельною глазур'ю. До речі, торт "Добош" був улюбленим тортом імператриці Австро-Угорщини Єлизавети.

Інгредієнти

  • Яйця - 7 шт.
  • Борошно - 150 г.
  • Цукор - 450 г.
  • Шоколад - 80 г.
  • Вершкове масло - 200 г.
  • Ванільний цукор - 2 ст. л.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відокремити жовтки від білків. Збити жовтки з 90 г. цукра. В окремій мисці збити білки з 60 г. цукру в піну. Додати 1 ч. л. ванільного цукру і з'єднати з жовтками. Поступово, розмішуючи, всипати 150 г. просіяного борошна.

  • 02

    Розігріти духовку до 220°С. Влити 1/5 частину тіста в змащену соняшниковою олією форму і випікати 10 хвилин. Так само спекти ще 4 коржа.

  • 03

    Для крему шоколад розламати на шматочки і розтопити, помішуючи, на водяній бані. Дати трохи охолонути. Збити 180 г. злегка розм'якшеного вершкового масла зі 150 г. цукру, з'єднати з шоколадом і 1 ч. л. ванільного цукру.

  • 04

    Скласти спечені коржі один на один, промазуючи кожен корж кремом. Нанести крем, що залишився на верх і боки торта.

  • 05

    Для карамелі всипати 150 г. цукра у велику сковороду з товстим дном, залити 2-3 ст. л. води і повільно розплавити на маленькому вогні. Додати 20 г. масла, перемішати і готувати до отримання однорідної маси золотисто-коричневого кольору.

  • 06

    Швидко перелити карамель на застелене пергаментом деко, дати повністю застигнути.