Домашня гірчиця
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Домашня гірчиця

Будь-яка страва «звучить» зовсім по-іншому, якщо додати до неї соус. Багато хто любить відчувати гостроту. Тому пропонуємо вам приготувати домашню гірчицю. Не секрет, що будь-яка страва домашнього приготування завжди набагато краща покупної. Ви знаєте, в яких умовах її готували, скільки вона вже стоїть у холодильнику. Плюс до всього, кулінарія дарує вам певну самоповагу, впевненість у своїй хазяйновитості. Гірчицю ви можете приготувати, маючи мінімум інгредієнтів і часу. Соус додасть гостроти всьому - м'ясу, рибі, картоплі, пасті, закускам. Також гірчиця допоможе прикрити вади неідеально приготованої страви.

Інгредієнти

  • Порошок гірчичний - 4 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Цукор - 3 ч. л.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Олія - 1,5 ст. л.
  • Вода - 200 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Гірчичний порошок залити теплою (кип'яченою) водою і розмішати.

  • 02

    Гірчичну масу залити окропом і не розмішуючи, дати постояти декілька хвилин.

  • 03

    Потім потрібно злити воду, додати сіль, цукор, оцет та олію.

  • 04

    Перемішати, накрити кришкою й поставити в прохолодне місце на 24 години, час від часу помішуючи.

  • 05

    Можна їсти через добу.