Будь-яка страва «звучить» зовсім по-іншому, якщо додати до неї соус. Багато хто любить відчувати гостроту. Тому пропонуємо вам приготувати домашню гірчицю. Не секрет, що будь-яка страва домашнього приготування завжди набагато краща покупної. Ви знаєте, в яких умовах її готували, скільки вона вже стоїть у холодильнику. Плюс до всього, кулінарія дарує вам певну самоповагу, впевненість у своїй хазяйновитості. Гірчицю ви можете приготувати, маючи мінімум інгредієнтів і часу. Соус додасть гостроти всьому - м'ясу, рибі, картоплі, пасті, закускам. Також гірчиця допоможе прикрити вади неідеально приготованої страви.
Гірчичний порошок залити теплою (кип'яченою) водою і розмішати.
Гірчичну масу залити окропом і не розмішуючи, дати постояти декілька хвилин.
Потім потрібно злити воду, додати сіль, цукор, оцет та олію.
Перемішати, накрити кришкою й поставити в прохолодне місце на 24 години, час від часу помішуючи.
Можна їсти через добу.