Домашня локшина по-китайськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Домашня локшина по-китайськи

Хороші новини для любителів китайської кухні. Наш рецепт сьогодні саме для вас. Ні, ми не будемо пропонувати вам напівфабрикати з супермаркету або робити замовлення з сумнівних продуктів додому. Набагато краще приготувати щось новеньке самому. Під чимось надзвичайним ми маємо на увазі локшину по-китайськи. Не дивлячись на те, що спершу ця страва може здатися занадто простою і занадто домашньою, все ж переваги у неї є. Наприклад, навіть той факт, що сама локшина готується зовсім іншим способом, ніж та, до якої ми звикли. По-друге завдяки бульйону з курки і решті інгредієнтів ця страва стає схожою більше на суп, на першу гарячу страву. Але разом з цим вона досить ситна і дуже смачна, особливо вона сподобається тим, хто обожнює морепродукти.

Інгредієнти

  • Яйця - 3 шт.
  • Пшеничне борошно - 450 г
  • Куряче філе - 50 г
  • Рибне філе - 50 г
  • Креветки (очищені) - 50 г
  • Зелень (будь-яка за смаком) - 25 г
  • Курячий бульйон - 1,5 л
  • Рисове вино або херес - 2,5 г
  • Корінь імбиру - 0,5 г
  • Соєвий соус - 0,5 мл
  • Сіль - 2,5 г

Етапи приготування

  • 01

    Борошно просійте гіркою, трохи посоліть, зробіть у ній поглиблення і, по одному додаючи яйця, замісіть тісто. Воно повинне добре розкочуватися. При необхідності додайте ще борошна або трохи теплої води. Скачайте тісто в кулю, накрийте рушником і залиште приблизно на 15 хвилин.

  • 02

    Зелень промийте, наріжте і ошпарте окропом. Імбир дрібно наріжте.

  • 03

    Креветки, якщо вони великі, дрібно наріжте. Куряче та рибне філе наріжте дуже тонкими, прозорими маленькими пластиками. Рівним шаром розкладіть ці продукти на тарілці, посипте імбиром, збризніть соєвим соусом і вином і поставте в холодильник маринуватися.

  • 04

    У каструлі доведіть до кипіння близько 3 літрів води.

  • 05

    Тим часом на присипаної борошном поверхні розкачайте в тонкий пласт тісто, складіть його навпіл і наріжте досить тонку локшину.

  • 06

    Протягом декількох хвилин відваріть отриману локшину, дістаньте шумівкою, викладіть в тарілку і посипте зеленню.

  • 07

    Курячий бульйон доведіть до кипіння, посоліть і одразу ж влийте в супницю.

  • 08

    Відразу подавайте суп на стіл, опустіть в нього замариновані курку, рибу і креветки - вони повинні відразу зваритися. Слідом за цим опустіть локшину із зеленню, розмішайте все паличками - можна приступати до їжі.