Домашній бульйонний кубик
Кількість порцій - 8
Час приготування - 3 г 10 хв

Домашній бульйонний кубик

Іноді переглядаючи рецепт якої-небудь страви: соусу, супу, підливи або гарніру, ми бачимо, що один із інгредієнтів - бульйон. Причому часто бульйону потрібно зовсім небагато. А його якраз і немає ... А покупні бульйонні кубики для нас - не варіант. Скориставшись запропонованим рецептом, Ви зможете приготувати домашні бульйонні кубики, які в замороженому вигляді будуть чекати свого часу в контейнері в морозилці. Просто, зручно і практично.

Інгредієнти

  • Куряче стегно - 3 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Селера - 2 стебла
  • Корінь селери - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Чорний перець горошком - 3 гор.
  • Сіль - 1,5 ст. л.
  • Вода - 4 л.

Етапи приготування

  • 01

    Курку помити. Викласти в каструлю і залити чистою холодною водою. Поставити на вогонь, накрити кришкою і довести до кипіння.

  • 02

    Підготувати овочі: почистити цибулю, моркву, корінь селери, помити. Покласти у бульйон. Після того, як він знову закипить, посолити, додати лавровий лист і перець. Варити на середньому вогні 2 години.

  • 03

    Вийняти усі овочі, процідити бульйон в іншу каструлю. Поставити знову на вогонь. Уварити 50 хвилин до 400 мл. Готовий бульйон розлити у форми для льоду. Поставити в холодильник.

  • 04

    Замерзлий бульйон дістати з форми і перекласти в контейнер, щільно закрити. Зберігати в морозилці.