Домашній хліб з родзинками і корицею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 30 хв

Домашній хліб з родзинками і корицею

Немає нічого смачнішого за домашній хліб, і як приємно власноруч приготувати тісто для хліба, а потім його спекти. Треба відзначити, що приготувати дріжджове тісто нескладно, необхідно лише знати деякі секрети і братися за справу із задоволенням. А секрети такі: молоко, в якому розводять дріжджі, потрібно підігріти до температури 25-30 градусів. Холодне або занадто гаряче молоко уповільнює підйом тіста або взагалі його припиняє. Всі інгредієнти нашого тіста бажано заздалегідь вийняти з холодильника: вони повинні бути кімнатної температури. Місити дріжджове тісто потрібно до тих пір, поки воно не почне відставати від рук.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Дріжджі сухі - 0,5 ст. л.
  • Молоко - 100 мл.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Кориця - 1 ст. л.
  • Родзинки - 50 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Молоко нагріти в каструлі, додати в нього 1 ст. л. цукру і дріжджі. Перемішати. Залишити на 10 хвилин.

  • 02

    У миску просіяти борошно, додати сіль. Вершкове масло кімнатної температури нарізати шматочками, додати в борошно, вбити яйце, влити молочну суміш. Перемешать, додати родзинки. Замісити тісто.

  • 03

    Корицю змішати з 2 ст. л. цукру. Розкачати тісто, змастити молоком. Посипати тісто сумішшю цукру і кориці, згорнути тісто, викласти у форму для випікання. Залишити на 1-1,5 години в теплому місці. Випікати 40-50 хвилин, у попередньо розігрітій духовці до температури 180ºС.