Домашня булка з малиновим джемом
Кількість порцій - 1
Час приготування - 1 г 40 хв

Домашня булка з малиновим джемом

Запропонований рецепт "Домашня булка з малиновим джемом" - один із варіантів дріжджової випічки. Відразу відзначимо, що приготувати дріжджове тісто нескладно, необхідно лише дотримуватися всіх правил його приготування і, звичайно ж, братися за справу із задоволенням. Один із секретів приготування випічки: тісто, замішане на просіяному борошні, краще піднімається. Борошно під час просіювання насичується киснем, що дуже важливо. Солодка, пишна, ароматна булка, приготована з дріжджового тіста, сподобається всім, хто її спробує. А вже в поєднанні з ароматним малиновим джемом - без варіантів!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 250 г.
  • Масло вершкове - 70 г.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор ванільний - 10 г.
  • Цукор тростинний - 100 г.
  • Пудра цукрова - за смаком
  • Дріжджі сухі - 5 г.
  • Джем малиновий - 100 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Молоко - 100 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці обидва види цукру і розм'якшене вершкове масло, збити міксером. Ввести в суміш яйце, додати сіль, влити молоко, перемішати.

  • 02

    В окрему миску просіяти борошно, зробити в центрі ямку, влити молочну суміш, додати сюди ж дріжджі, замісити тісто.

  • 03

    Перекласти тісто в тепле місце на 1 годину. Присипати стіл борошном. Викласти на нього тісто, яке збільшилося в два рази, розкачати ист товщиною 5-7 мм. Зверху на тісто викласти джем, розрівняти його по всій площі тіста. Загорнути в рулет, накрити рушником, залишити на 10-15 хвилин.

  • 04

    Розігріти духовку до температури 180ºС, деко для випікання застелити харчовим папером, викласти зверху рулет. Випікати протягом 20-30 хвилин, до рум'янцю. При подачі посипати зверху цукровою пудрою.