Домашня ряжанка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 3 г

Домашня ряжанка

На жаль, зараз багато продуктів, які продають у магазинах, повні різних консервантів та інших не зовсім корисних інгредієнтів. Вони можуть бути не те що просто малокорисними, а навіть навпаки - шкідливими для організму. Це стосується і кисло-молочних продуктів також. До них спеціально додають різні хімічні добавки, щоб вони довше зберігалися (щоб їх можна було довше продавати). Тому спробуйте самі приготувати, наприклад, домашню ряжанку. Ви будете точно впевнені, що цей продукт свіжий і натуральний. Що ж стосується смаку, то тут ви також не розчаруєтеся, адже будь-яка домашня страва завжди смачніша купленої.

Інгредієнти

  • Молоко - 1 л.
  • Сметана - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 100°С. Молоко розлити в глиняні горщики, поставити в духовку, молоко повинне закипіти.

  • 02

    Зменшити температуру до 80-90°С, залишити молоко настоюватися, до появи золотистої скоринки. Вимкнути духовку, не виймати горщики з духовки, дати охолонути до кімнатної температури.

  • 03

    Зняти обережно скоринку, покласти зверху сметану. Змішати ложкою, повернути скоринку, покласти її зверху. Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження. Зберігати в холодильнику.