Домашня тушкована свинина
Кількість порцій - 6
Час приготування - 3 г 20 хв

Домашня тушкована свинина

Сьогодні хочемо поділитися з вами нашим рецептом приготування домашньої тушонки із свинини. Цей продукт готується без особливих складнощів і тут немає особливих премудростей. Крім вищеописаних переваг легкості приготування є ще один. Це прекрасна заготовка, яка вас виручить у важку хвилину. Наприклад, коли на роботі завал, додому приходиш пізно, сім'я ненагодована, самі голодні, як вовк і ще в холодильнику хоч конем грай. Картина гнітюча, чи не так? У такому випадку виручить вас баночка такої тушонки. Відкрили, зварили картоплі за десять хвилин і повноцінна сімейна вечеря готова. Всі задоволені, проблема вирішена. Тому швидше приступайте до приготування тушонки, щоб у майбутньому виручити самих же себе.

Інгредієнти

  • Свинина - 500 г.
  • Сало - 300 г.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати середніми шматочками. Посолити і поперчити.

  • 02

    На дно простерелізованої банки викласти лавровий лист, потім щільно викласти м'ясо.

  • 03

    Поставити банки в духовку при температурі 250˚С. Потім, коли м'ясо закипить зменшити температуру до 150˚С і тримати 3 години.

  • 04

    Потім потрібно витопити жир із сала. Для цього сало потрібно нарізати маленькими шматочками, покласти в жаровню і витопити жир на невеликій температурі.

  • 05

    Потім через 3 години вийняти банки з тушонкою і вилити в них жир. Банки закатати стерильними кришками.