Дорада на помідорах із картоплею
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г

Дорада на помідорах із картоплею

Всім відомо, що риба є не тільки смачним, але і корисним продуктом, будучи джерелом фосфору, йоду, кальцію. Любителі риби, цей рецепт "Дорада на помідорах із картоплею" - для вас. Кулінарні переваги доради незаперечні: ніжне, щільне, злегка рожевувате м'ясо з приємним солодкуватим смаком і невелика кількість кісток. Корисні властивості цієї риби поряд з її відмінними гастрономічними якостями зробили її візитною карткою багатьох світових кухонь, особливо регіонів Середземномор'я. Готувати дораду можна різними способами, але головне - не піддавати її занадто тривалій тепловій обробці.

Інгредієнти

  • Дорада - 2 шт.
  • Помідори - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2 шт.
  • Розмарин свіжий - 2 шт.
  • Олія оливкова - 5 ст. л.
  • Петрушка - 1 пучок

Етапи приготування

  • 01

    Часник очистити і нарізати кружечками. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Розігріти сковороду з оливковою олією, додати на сковороду цибулю з часником, протушкувати.

  • 02

    Зробити на помідорах надрізи, опустити в окріп на 2 хвилини, після злити воду і зняти з помідорів шкірку. Помідори нарізати півкільцями. Додати їх на сковороду до цибулі і часнику. Додати за смаком сіль і перець, тушкувати суміш до готовності.

  • 03

    На деко викласти суміш зі сковороди, зверху викласти рибу, яку необхідно попередньо посолити і поперчити, а також скропити оливковою олією. Всередину риби покласти гілочку розмарину.

  • 04

    Картоплю промити, очистити від шкірки, нарізати кільцями. Викласти в деко навколо риби. Поставити в попередньо розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин, після перевернути рибу на іншу сторону, готувати ще 15 хвилин, після переключити духовку в режим гриль, випікати до готовності. При подачі посипати зверху посіченою зеленню.