Деруни з печінки
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Деруни з печінки

Деруни з печінки - дуже смачна альтернатива звичайним картопляним драниками. А рецепт приготування настільки простий, що приготувати його може навіть сама недосвідчена господиня. Дуже поживна і корисна страва, особливо для дітей і осіб похилого віку. Печінка містить безліч вітамінів і амінокислот , яких не в інших продуктах. Залізо, цинк мідь, фосфор і калій присутні в ній в легкозасвоюваній формі. Завдяки високому вмісту хрому і гепарину, яловича печінка корисна для осіб, які страждають захворюваннями серцево -судинної системи. Курячі яйця багаті вітамінами і мінеральними речовинами.

Інгредієнти

  • Картопля - 900 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 2 шт.
  • Печінка яловича - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю, моркву і часник очистити, натерти на тертці. Печінку і цибулю помити, подрібнити через м'ясорубку.

  • 02

    Додати до печінки з цибулею суміш натертої картоплі, моркви і часнику. Перемішати. Додати яйця, борошно, посолити і поперчити. Ретельно перемішати.

  • 03

    Смажити на олії на розігрітій сковороді. Подавати зі сметаною.