Заправка для борщу
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Заправка для борщу

Жоден українець не проживе і мысяця без улюбленого борщу або традиційної юшки з буряків. А що робить цю страву дійсно особливою, так це її заправка. Кожна хазяйка має свої секрети, а найголовніший – любов з якою готується справжній борщ. В заправку входить різноманітна палітра овочів, яка після закатки набуває ще більш насиченого, соковитого смаку. Найважливішим є те, що всі корисні властивості зберігаються. Такий варіант першого гарантовано забезпечить ситість, прилив сил, збагачення вітамінами організму і відновлення нормального травлення. Недарма в дитинстві нас так старанно намагались нагодувати борщем, корисність цієї страви традиційної української кухні безперечна.

Інгредієнти

  • Помідори - 1 кг.
  • Морква - 0,8 кг.
  • Червоний буряк - 1,2 кг.
  • Часник - 150 г.
  • Цибуля - 1 кг.
  • Перець болгарський - 0,5 кг.
  • Зелень - 300 г.
  • Сіль - 150 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Олія рослинна - 400 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Підготувати помідори: помити та порізати на дрібні шматочки, подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку. Часник обібрати та пропустити через прес, цибулю нарізати так, як для супу.

  • 02

    Зелень подрібнити, перець порізати на 4 частини та нашаткувати соломкою. Додати сіль, цукор, рослинну олію та оцет.

  • 03

    Всі інгредієнти перемішати і залишити на 1-1,5 години, щоб отримати побільше соку. По закінченню овочі розкласти в півлітрові баночки, прикрити кришками і стерилізувати з моменту закипання протягом 20 хвилин. Після цього витягти та закатати.