Дріжджове тісто
Кількість порцій - 5
Час приготування - 4 г

Дріжджове тісто

Ми пропонуємо вам приготувати не просте дріжджове тісто з води, борошна і дріжджів, а трохи інше - більш ніжне, повітряне та смачне тісто. Для цього вам знадобиться всього лише кілька додаткових інгредієнтів. За допомогою такого тіста ви порадуєте домочадців смачними плетінками і булочками, пирогами і піцою, слойками, хачапурі і біляшами, рогаликами, пасками, ватрушками і самою різноманітною випічкою. З самого дитинства по-справжньому затишний будинок, в якому живе щаслива і дружна сім'я, у нас асоціювалося те сімейне гніздечко, де пахне пирогами і печивом. Так поверніться ж у своє дитинство, а своїм дітям подаруйте правильні спогади!

Інгредієнти

  • Молоко - 1 ст.
  • Дріжджі - 20-30 г.
  • Мука - 4 ст.
  • Яйце - 1 шт.
  • Масло вершкове / маргарин - 4 ст. л.
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Цукор - 0,5 ст.

Етапи приготування

  • 01

    У теплому молоці або воді (температура 35-37°C) розчинити дріжджі і розмішати, поки дріжджі повністю не розчиняться у воді.

  • 02

    Додати яйця, цукор, сіль, всипати борошно і замісити тісто (яйця краще попередньо розтерти з сіллю і цукром, а потім ввести в тісто).

  • 03

    В кінці замісу додати розтоплене і охолоджене вершкове, рослинне масло або маргарин і вимішувати до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до миски і рук (тісто не має бути крутим).

  • 04

    Готове тісто злегка посипати борошном або змастити олією, накрити серветкою або рушником і поставити в тепле місце.

  • 05

    Коли тісто підніметься, його потрібно обім'яти і дати ще раз підійти. Після чого можна починати пекти.