Качині грудки в портвейні з мандарином
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Качині грудки в портвейні з мандарином

Пропонуємо вам сьогодні витончену і смачну страву. Качина грудка - це справжній делікатес, який не зовсім важко і складно готувати. Качину грудку важливо не пересушити, щоб вона залишалася соковитою і м'якою. Качине м'ясо вимагає, щоб його смак був підкреслений. Тому найчастіше до качиного м'яса подають різні фруктові соуси. У нашій страві ми будемо використовувати мандариновий соус. Він відмінно прикрасить і підкреслить качину грудку. У мандариновому соусі присутні і солодість, і легка кислинка, які дають пікантну нотку страві. При подачі качині грудки потрібно обов'язково нарізати скибочками і подавати з соусом. До качиної грудки відмінно підійде легкий овочевий гарнір і, звичайно ж, келих білого вина.

Інгредієнти

  • М'ясо (качина грудка) - 4 шт.
  • Мандарин - 5 шт.
  • Мед - 45 г.
  • Портвейн - 150 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Оливкова олія - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно сковорідку змастити невеликою кількістю оливкової олії. Потім обсмажити качину грудинку спочатку шкіркою вниз, потім перевернувши, по 1,5 хвилини з кожної сторони. Витягнути та покласти на дерев'яну дошку.

  • 02

    Далі потрібно зрізати цедру двох мандаринів, почистити їх від білих плівок та дрібно порубати. Віджати сік почищених плодів. Мандарини, що залишилися, почистити та поділити на часточки, почистивши всю шкірку (цікавить лише філе). На сковорідці і на олії, на котрій смажилася качка, на середньому вогні обсмажувати цедру 1 хвилину. Додати мед та філе мандарин, дати соку карамелізуватися. Акуратно помішуючи, готувати 2 хвилини. Влити мандариновий сік.

  • 03

    Дати закипіти та трохи випаритися, влити портвейн. Помішуючи, готувати кілька хвилин. Коли соус почне густіти, покласти в нього качині грудки. Поливаючи, готувати ще 1-2 хвилини. Подавати, поливши соусом, що вийшов.