Вареники з м'ясом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 10 хв

Вареники з м'ясом

Ну куди ж українська кухня і без традиційних вареників?! Існує так багато варіантів їх приготування. І відмінності ці полягають не тільки в різних способах приготування тіста або начинки. Але й також у невеликих нюансах. Начинку з м'яса в варениках можна робити не тільки з курки (як у нашому рецепті ), а й, наприклад, зі свинини (це якщо ви хочете зробити вареники більш ситними), тому що м'ясо курки більш пісне. Ви можете подавати вареники зі сметаною або приготувати будь-який соус за смаком, а також посипати зеленню або заправити обсмаженою цибулькою. Долучайтеся і ви з нами до українських традицій. А почніть з вареників!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 250 г.
  • Вода - 150 мл.
  • Олія соняшникова рафінована - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Куряче стегно - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно приготувати заварне тісто для вареників. Взяти 250 г. муки та просіяти її. В центрі зробити невелике заглиблення і налити 2 ст. л. соняшникової олії. Вмішати масло в борошно за допомогою ложки. Закип'ятити 150 мл. води з сіллю. Влити гарячу воду в заглиблення і тут же замісити тісто - спочатку ложкою, а потім - руками. Місити тісто 20 хвилин. Накрити тісто рушником і залишити на 30 хвилин.

  • 02

    Стегна курячі помити, посолити і відварити до готовності. Цибулю нарізати кубиками і підсмажити на рослинній олії. Тісто сформувати у вигляді ковбаски і нарізати скибочками. Кожен шматочок обваляти в борошні з обох сторін. Розкачати кожен шматочок в корж.

  • 03

    Охолоджене м'ясо звільнити від кісток і нарізати дрібними шматочками. З'єднати м'ясо з половинкою підсмаженої цибулі. Посолити і поперчити за смаком. Викласти по 1 столовій ложці начинки на коржик. Краї коржика з'єднати і защіпати. Сформувати таким чином всі вареники.

  • 04

    Варити вареники порціями в бульйоні, який залишився від варки м'яса. Вареники кинути в киплячий бульйон і варити 1 хвилину після спливання вареників.