Хто хоч раз бував на Сході, куштував ці солодощі. Їх назва така ж красива, як і самі ласощі - " Джазаріє". Морквяні арабські солодощі сподобаються усім любителям солодкого і незвичайного, а ми з вами знаємо, де знайти такі страви, як не в арабській кухні. Якщо уранці у вас не буде настрою, то приготуйте собі цю страву і відчуєте задоволення і насолоду, хоч і не на східному березі біля моря, але в не менш теплому місці - у себе вдома. Влаштуйте солодку вечерю в компанії друзів і пригостіть їх екзотичними солодощами. Повірте, вони навіть не здогадаються із чого приготований десерт. Морквяно-кокосова солодкість із спеціями - звучить багатообіцяюче, спробуйте!
Розпочнемо з простого: моркву (бажано свіжу) обмити, почистити і натерти на великій терці. Посипати цукром, перемішати і залишити доки морква не пустить сік. Приблизно на 30 хвилин.
Залишити моркву на плиті і варити на повільному вогні, додавши до неї гвоздику, корицю, ванілін і лимонний сік. Коли сироп загустіє, дати йому остигнути.
У готовий сироп додати подрібнені горіхи. Сформувати кульки: руки змочити у воді і зліпити з отриманої маси кульки; обваляти їх в кокосовій стружці і викласти на тарілку.