Джазаріє
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Джазаріє

Хто хоч раз бував на Сході, куштував ці солодощі. Їх назва така ж красива, як і самі ласощі - " Джазаріє". Морквяні арабські солодощі сподобаються усім любителям солодкого і незвичайного, а ми з вами знаємо, де знайти такі страви, як не в арабській кухні. Якщо уранці у вас не буде настрою, то приготуйте собі цю страву і відчуєте задоволення і насолоду, хоч і не на східному березі біля моря, але в не менш теплому місці - у себе вдома. Влаштуйте солодку вечерю в компанії друзів і пригостіть їх екзотичними солодощами. Повірте, вони навіть не здогадаються із чого приготований десерт. Морквяно-кокосова солодкість із спеціями - звучить багатообіцяюче, спробуйте!

Інгредієнти

  • Морква - 400 г.
  • Цукор - 400 г.
  • Волоські горіхи - 150 г.
  • Лимоний сік - 1 ст. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Гвоздика - за смаком
  • Ванілін - за смаком
  • Кокосова стружка - 1 ст.

Етапи приготування

  • 01

    Розпочнемо з простого: моркву (бажано свіжу) обмити, почистити і натерти на великій терці. Посипати цукром, перемішати і залишити доки морква не пустить сік. Приблизно на 30 хвилин.

  • 02

    Залишити моркву на плиті і варити на повільному вогні, додавши до неї гвоздику, корицю, ванілін і лимонний сік. Коли сироп загустіє, дати йому остигнути.

  • 03

    У готовий сироп додати подрібнені горіхи. Сформувати кульки: руки змочити у воді і зліпити з отриманої маси кульки; обваляти їх в кокосовій стружці і викласти на тарілку.