Джем із ананаса
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Джем із ананаса

Хоча ананас люблять дуже багато людей, але напевно мало хто замислювався про корисні його властивості для нашого організму. А їх вельми немало. По-перше, ананас - це хороший жироспалювач. Тому його часто додають до м'ясних страв для балансу калорій. А все завдяки тому, що ананас стимулює травлення, виділяється багато шлункового соку. Також ананас знижує артеріальний тиск, тим самим оберігає від проблем серцево -судинної системи. Щоб такі солодкі ліки були у вас завжди під рукою, приготуйте джем з ананаса. Його можна зберігати в баночках хоч до весни. Відриваєш одну таку, мажеш нею печиво і запиваєш теплим чаєм. І відразу настрій піднімається.

Інгредієнти

  • Очищений ананас - 500 г.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Вода - 50 г.
  • Цукор - 400 г.

Етапи приготування

  • 01

    Ананас подрібнити і засипати цукром.

  • 02

    Зняти цедру з лимона і апельсина, зварити до м'якості.

  • 03

    Апельсин і лимон очистити від білих сегментів, порізати на кубики і додати до ананасу.

  • 04

    Відварену цедру лимона і апельсина додати до ананасу.

  • 05

    Потім блендером перетворити ананас в пюре.