Хоча ананас люблять дуже багато людей, але напевно мало хто замислювався про корисні його властивості для нашого організму. А їх вельми немало. По-перше, ананас - це хороший жироспалювач. Тому його часто додають до м'ясних страв для балансу калорій. А все завдяки тому, що ананас стимулює травлення, виділяється багато шлункового соку. Також ананас знижує артеріальний тиск, тим самим оберігає від проблем серцево -судинної системи. Щоб такі солодкі ліки були у вас завжди під рукою, приготуйте джем з ананаса. Його можна зберігати в баночках хоч до весни. Відриваєш одну таку, мажеш нею печиво і запиваєш теплим чаєм. І відразу настрій піднімається.
Ананас подрібнити і засипати цукром.
Зняти цедру з лимона і апельсина, зварити до м'якості.
Апельсин і лимон очистити від білих сегментів, порізати на кубики і додати до ананасу.
Відварену цедру лимона і апельсина додати до ананасу.
Потім блендером перетворити ананас в пюре.