Юшка класична
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Юшка класична

Незмінною основою для класичної юшки (тобто «білої», яка готується з білої річкової або морської риби) вважається прозорий, але насичений, концентрований і дуже ароматний рибний відвар. Одні варять юшку з різних видів рибки і вважають, що чим їх більше, тим смачніше і наваристіше буде суп. Інші ж вважають, що різновид риби для цієї першої страви повинен використовуватися виключно один. Як вчинити в цій повній суперечок справі – вирішувати Вам. Єдиний факт, з яким усі солідарні – рибка для юшки завжди повинна бути обов'язково свіжою і мало не живою з ніжним, жирним і солодкуватим м'ясом. Найкраще підійде, звичайно ж, окунь, судак і йорж – традиційні для юшки різновиди риби.

Інгредієнти

  • Риба - 800г
  • Цибуля - 1шт
  • Зелена цибуля - пучок
  • Картопля - 5шт
  • Кріп - пучок
  • Лавровий лист - 3шт
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець горошком - за смаком
  • Корінь петрушки - 1шт
  • Морква - 1шт

Етапи приготування

  • 01

    Закип'ятити воду, покласти туди нарізану кубиками картоплю.

  • 02

    Корінь петрушки і моркву почистити і дрібно порізати. Варити хвилин 10.

  • 03

    Рибу почистити від луски, кишок і зябер, при необхідності порізати. Покласти в бульйон рибу, лаврові листочки, перець, посолити і варити хвилин 15.

  • 04

    З готової юшки видалити цибулю, горошини перцю і лавровий лист і заправити вершковим маслом. Розлити юшку по тарілках і посипати рубаною зеленню. Смачного!