Легкий гарнір з овочів
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Легкий гарнір з овочів

Мучите себе одвічним питанням «Що ж приготувати на гарнір»? Всім відомо, що від вдало обраного гарніру залежить успіх всієї страви. Легкий, свіжий і простий у приготуванні гарнір з овочів однаково прекрасно доповнить страви з м'яса, риби та птиці, гармонійно підкреслить їх насичений смак. Таку страву можна подавати і в якості самостійної закуски. До того ж овочевий гарнір – цінне джерело вітамінів. Адже в ньому – і суцвіття кольорової капусти, і зелений горошок, і яскрава морква. Що може бути краще? Поживно, смачно і що важливо – дуже корисно. Додавання італійських прянощів і свіжої зелені – незаперечна запорука чарівності пропонованої страви.

Інгредієнти

  • Кольорова капуста - 700 г
  • Морква - 400 г
  • Зелень - 100 г
  • Горошок зелений свіжий - 400 г
  • Оливкова олія - 30 мл
  • Сіль - за смаком
  • Суміш італійських трав - 10 г

Етапи приготування

  • 01

    Моркву помийте, очистіть і поріжте кружечками завтовшки приблизно в 0,5 см.Розігрійте сковороду, налийте оливкову олію. Покладіть моркву і тушкуйте, помішуючи, близько 10 хвилин.

  • 02

    Додайте зелений горошок і кольорову капусту, розділену на суцвіття. Додайте 4 ст. л. води. Тушкуйте на середньому вогні під кришкою ще 5 хвилин. Якщо вода не встигла випаруватися, залиште сковороду на деякий час відкритою.

  • 03

    У овочі покладіть сіль і суміш італійських трав. Через 5 хвилин поріжте зелень, покладіть на овочі і накрийте кришкою. Відразу ж вимкніть вогонь. Дайте овочам постояти 10-15 хвилин. Перемішайте і подавайте до столу.