Баклажани по-ліванськи в мультиварці
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 30 хв

Баклажани по-ліванськи в мультиварці

Про особливості готування страв у мультиварці сказано досить багато. Справа в тому, що такий спосіб приготування набагато корисніший ніж інші, адже в продуктах зберігаються всі корисні компоненти, і при цьому страва виходить досить соковитою і смачною. Щоб приготувати смачні фаршировані баклажани, вам не обов'язково чекати якогось приводу. Ця страва буде чудово виглядати і за сімейною скромною вечерею. Завдяки тому, що начинка складається з овочів і горіхів, ця страва загалом не така вже й калорійна. Тому легку і смачну, а головне - дуже ароматну вечерю вам буде забезпечено, якщо ви вирішите приготувати баклажани по-ліванськи. Запашний часник заповнить ароматом всю їдальню, цибуля додасть особливий смак страві, ну а рис зробить зі звичайної закуски повноцінну страву.

Інгредієнти

  • Баклажани - 6 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Фарш з яловичини - 350 г.
  • Бульйон курячий - 500 мл.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Сік лимоний - 1 ч. л.
  • Рис - 350 г.
  • Помідори - 4 шт.
  • Часник - 2 зуб.
  • Горіхи кедрові - 3 ст. л.
  • Сіль - 1,75 ст. л.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Петрушка - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Смажити кедрові горіхи на сковородці без олії до золотистого кольору. На оливковій олії підрум'янити цибулю та нарізаний часник.

  • 02

    Половину цибулі і часнику перекласти до горіхів, а іншу залишити на сковороді. Додати до горішків та цибулі фарш та промитий рис, сіль і чорний перець. Все потрібно перемішати.

  • 03

    На сковороду з цибулею покласти нарізані помідори та тушкувати до м'якості, потім ще додати томатну пасту, бульйон. Готувати на невеликому вогні. Можна також додати чайну ложку цукру.

  • 04

    Баклажанам зрізати кінчик та видалити серцевину за допомогою чайної ложки. Наповнити баклажани сумішшю з фаршу.

  • 05

    Покласти баклажани в мультиварку, залити підготовленим соусом та готувати протягом 1,5 години.

  • 06

    Під час подачі полити лимонним соком та посипати петрушкою.