Баклажани, фаршировані кускусом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Баклажани, фаршировані кускусом

Створіть у будинку атмосферу Марокко, атмосферу спекотної Африки! У цьому вам допоможуть баклажани, фаршировані кускусом. І не лякайтеся, що для страви потрібно так багато інгредієнтів, адже приготувати її зовсім не складно. Кускус - марокканське національне блюдо - зробить баклажани надзвичайно ніжними, а гриби - ситним. Лайм, кріп, зелена цибуля, оливкова олія і маслини, часник, петрушка і базилік подарують страві такий незвичайний смак, що всі будуть закривати очі, затамувавши подих, будуть намагатися відчути кожен продукт, розгадати його. Після такої страви коханий без перебільшення буде носити вас на руках, а діти розповідатимуть, що у них найкраща мама в світі.

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 шт.
  • Оливкова олія - 3 ст. л
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Кускус - 50 г.
  • Кріп - гілочка
  • Печериці - 75 г.
  • Кедрові горіхи - 50 г.
  • Базилік - гілочка
  • Петрушка - гілочка
  • Помідори консервовані - 4 шт.
  • Зелена цибуля - 4 шт.
  • Маслини без кісточок - 50 г.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сметана - 150 мл.
  • Лайм - 1 шт.
  • Соус песто - 2 ст. л

Етапи приготування

  • 01

    Прогріти духовку до 220°С або (якщо духовка газова) до 7 відмітки. Розрізати навпіл баклажани.

  • 02

    Змастити половиною оливкової олії, розкласти по листу духовки, посипати половиною солі і випікати 15-20 хвилин або поки м’якоть стане ніжною та м’якою. Зменшити температуру духовки до 190°С або (якщо духовка газова) до 5 відмітки.

  • 03

    Покласти кускус і залити 150 мл. окропу. Відставити, поки він набухне. Нарізати гриби. Встановити в блендер ніж-подрібнювач, поставити половину кедрових горішків, базилік та петрушку і обробляти до подрібнення.

  • 04

    Змішати кускус з помідорами, зеленою цибулею, маслинами без кісточок, цілими кедровими горішками та часником. М’якоть з баклажанів видалити і подрібнити на пюре. Змішати з кускусовою сумішшю та розподілити по оболонках баклажанів.

  • 05

    Викласти баклажани у тарілку, збризнути олією та запікати протягом 15 хвилин. Тим часом змішати сметану, цедру та сік лайму. Зробити у сметанній суміші завиток із соусу песто та подавати як соус до фаршированих баклажанів.