Пропонуємо просту і швидку у приготуванні, але від цього не менш смачну і корисну, закуску, яка цілком претендує на роль святкової. А якщо ще й прикрасити тарілку із закускою, проявивши фантазію, то страва не загубиться на будь-якому святковому столі. Що стосується корисності, то про це потрібно сказати особливо. Старші люди, напевно, пам'ятають, що дістати за часів СРСР консерви «Печінка тріски» було нелегко. Тепер часи змінилися. Незмінним залишився факт корисності для здоров'я цього чудового продукту, багатого поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами А, D, Е, С і групи В. Крім того, печінка тріски - джерело дуже корисних мікроелементів, причому, в легкозасвоюваному організмом стані.
Зварені вкруту і очищені яйця порізати кожне навпіл. Жовтки вийняти.
Цибулю і петрушку дрібно нарізати.
Печінку тріски (без олії) викласти з банки в миску. Додати жовтки і ретельно розтерти до однорідної маси.
Додати подрібнені цибулю і петрушку, майонез і сіль за смаком. Все добре перемішати.
Половинки яєчних білків нафарширувати отриманою начинкою.
Яйця викласти на тарілку, прикрасити фігурно нарізаними оливками.