Хліб - усьому голова. А смачний хліб - це подвійно смачна здобна закуска. Адже спочатку різні короваї, булки і навіть піца були хлібом. Це потім вже почали в різних країнах придумувати інші типи хліба. Складно точно сказати , хто і коли вперше придумав випікати булку. Але з часом вона стала дуже популярним десертом до напоїв. Так чи інакше, булка - це дочка хліба, а значить вона доречна завжди. Адже булкою можна поласувати, запиваючи її чаєм або какао. Можна брати з собою на роботу або навчання, щоб перекусити. Естонська булка з корицею - це дуже ароматна булочка, яка вразить вас своїм неперевершеним запахом і смаком. До того ж вона і дуже ситна.
Молоко нагріти трохи, висипати в нього дріжджі, додати 1 ст. л. цукру. Поставити суміш у тепле місце на 5 хвилин.
Розтопити 50 г. вершкового масла, остудити до кімнатної температури, додати в масло 1 жовток, трохи солі, борошно і молочно-дріжджову суміш. Замісити тісто, зробити грудку з тіста, залишити на дні миски на 1-2 години.
Поставити на вогонь сковороду, покласти шматочок вершкового масла, розтопити, додати 1 ст. л. борошна, розчинити її в олії, до повного зникнення грудочок. Сюди ж додати корицю, 2 ст. л. цукру і влити трохи молока. Довести суміш до консистенції жирної сметани, після - остудити.
Розкачати з тіста прямокутний лист, змастити його сумішшю з кориці, згорнути в рулет. Рулет розрізати вздовж на дві частини, сплести косичку. Викласти косичку в круглу форму для випічки, змастити білком яєчним, поставити в розігріту духовку на 12-15 хвилин.