Фахітос
Кількість порцій - 2
Час приготування - 25 хв

Фахітос

Фахітос - це національна мексиканська страва. Страва являє собою загорнуту в тортилію різну начинку. Найчастіше для цієї страви беруть свинину та овочі. На відміну від буріто, яке подається вже з начинкою, для фахітос начинку подають окремо від тортилії, і кожен самостійно вибирає, що саме загорнути в тортилію. Тому можна приготувати відразу різні начинки. Поширеною є начинка з курки і квасолі або з морепродуктів. Така страва припаде до смаку вашій родині. В оригіналі страва повинна бути дуже гострою. Цікаво відзначити також той факт, що страва походить з регіону на техасько-мексиканському кордоні у Ріо-Гранд. Там раніше жили ковбої, які й винайшли таку чудову страву.

Інгредієнти

  • Свинина - 400 г.
  • Перець солодкий - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Кукурудза консервована - 50 г.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Тортілья або лаваш - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Перець і цибулю очистити. Часник дрібно нарізати. М'ясо та овочі нарізати соломкою по 1,5 міліметра.

  • 02

    На розігрітій сковороді з оливковою олією обсмажити цибулю 2 хвилини, додати солодкий перець. Смажити ще 2 хвилини.

  • 03

    Додати м'ясо, смажити 5 хвилин. Посолити, поперчити. Додати кукурудзу і часник. Тушкувати ще 2 хвилини. Подавати з тортільйою або лавашем.