Фаршировані грибами і чебрецем курячі грудки в тісті
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Фаршировані грибами і чебрецем курячі грудки в тісті

Курячі грудки – найсмачніша і ніжна частина курки. До того ж, дієтична і корисна. Фаршировані грибами і чебрецем курячі грудки в тісті – непересічна ароматна страва із соковитою начинкою всередині. Подавати її можна зі свіжими овочевими салатами. Грудки посолити і поперчити за смаком. Щоб отрамати велику кишеню для начинки, необхідно спочатку зробити в грудці поздовжній розріз, потім два глибоких бічних надрізи, заглиблюючись в сторони. Усередині також посолити. Перед тим, як відправити страву в духовку, зробити поперечні надрізи на тісті ножем. Змастити можна як яйцем, так і молоком. При бажанні посипати кунжутним насінням.

Інгредієнти

  • Грудинка куряча - 4 шт.
  • Печериці - 150 г.
  • Цибуля-шалот - 2 шт.
  • Чебрець - 0,5 ст. л.
  • Тісто листкове - 500 г.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Розтопити вершкове масло на сковороді, обсмажити нарізану цибулю. Додати чебрець, очищені і нарізані гриби. Обсмажувати 3-4 хвилини. Рідина повинна випаруватися. Після, остудити.

  • 02

    У грудці зробити збоку поздовжній надріз, в отвір покласти грибну суміш зі сковороди.

  • 03

    Розкачати тісто, розділити на чотири частини. Обернути грудки в тісто, краї тіста змастити збитим яйцем, защипнути.

  • 04

    Деко збризнути водою, викласти грудки на деко. Змастити зверху тісто яйцем. Запікати протягом 30-35 хвилин у попередньо розігрітій духовці до температури 200°C.