Соковита м'ясна начинка з грибами в хрусткій трубочці цибулі-порей з апетитним сиром, запеченим до золотистої скоринки. Що може бути смачніше? Приготуйте фаршировану цибулю-порей і переконайтеся в цьому самі. У порівнянні зі звичайною ріпчастою цибулею цибуля-порей вигідно відрізняється більш ніжним смаком і меншою гіркотою. У зв'язку з цим страви з даного овоча широко поширені і користуються популярністю в багатьох кухнях світу. Широкі стебла дозволяють фарширувати його різними начинками, запікати в духовці, тушкувати. До того ж, цибуля-порей має властивості накопичувати вітамін С, що робить її дуже корисною при тривалому зберіганні.
Стебла цибулі-порей нарізати шматочками завдовжки близько 5 см.
Акуратно, чайною ложкою вийняти середину зі шматочків стебел і дрібно її нарізати.
Гриби і зелень також дрібно нарізати.
Сир натерти на дрібній тертці.
На сковороді на рослинній олії злегка обсмажити подрібнену серцевину цибулі-порей.
Потім до неї додати фарш і смажити так близько 10 хвилин.
Далі додати гриби, сіль і перець за смаком. Перемішати і ще смажити близько 10 хвилин.
Додати зелень, добре все перемішати і прибрати з вогню. Залишити на хвилин 10 охолонути.
Готовою сумішшю нафарширувати стебла цибулі-порей. Потім викласти їх у форму для випікання.
Засипати тертим сиром і поставити форму в розігріту до 180°С духовку. Запікати близько 15-20 хвилин.