Фарширована цибуля-порей
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г

Фарширована цибуля-порей

Соковита м'ясна начинка з грибами в хрусткій трубочці цибулі-порей з апетитним сиром, запеченим до золотистої скоринки. Що може бути смачніше? Приготуйте фаршировану цибулю-порей і переконайтеся в цьому самі. У порівнянні зі звичайною ріпчастою цибулею цибуля-порей вигідно відрізняється більш ніжним смаком і меншою гіркотою. У зв'язку з цим страви з даного овоча широко поширені і користуються популярністю в багатьох кухнях світу. Широкі стебла дозволяють фарширувати його різними начинками, запікати в духовці, тушкувати. До того ж, цибуля-порей має властивості накопичувати вітамін С, що робить її дуже корисною при тривалому зберіганні.

Інгредієнти

  • Цибуля-порей - 3 стебла
  • Фарш (будь-який) - 300 г.
  • Гриби - 150 г.
  • Сир - 100 г.
  • Зелень - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Стебла цибулі-порей нарізати шматочками завдовжки близько 5 см.

  • 02

    Акуратно, чайною ложкою вийняти середину зі шматочків стебел і дрібно її нарізати.

  • 03

    Гриби і зелень також дрібно нарізати.

  • 04

    Сир натерти на дрібній тертці.

  • 05

    На сковороді на рослинній олії злегка обсмажити подрібнену серцевину цибулі-порей.

  • 06

    Потім до неї додати фарш і смажити так близько 10 хвилин.

  • 07

    Далі додати гриби, сіль і перець за смаком. Перемішати і ще смажити близько 10 хвилин.

  • 08

    Додати зелень, добре все перемішати і прибрати з вогню. Залишити на хвилин 10 охолонути.

  • 09

    Готовою сумішшю нафарширувати стебла цибулі-порей. Потім викласти їх у форму для випікання.

  • 10

    Засипати тертим сиром і поставити форму в розігріту до 180°С духовку. Запікати близько 15-20 хвилин.