Квасоля з ковбасками в томатному соусі
Кількість порцій - 3
Час приготування - 2 г

Квасоля з ковбасками в томатному соусі

Приготуйте пікантну закуску – квасолю з ковбасками в томатному соусі. Страва відмінно підійде до будь-якого гарніру і прикрасить Ваш стіл. Подати можна і зі скибочкою свіжого хліба. За зовнішнім виглядом дуже нагадує грузинське лобіо. Ситно і поживно. В процесі тушкування м'ясна піджарка випустить соковитий жир, і овочі наситяться ароматами ковбасок і спецій. Якщо гості вже на порозі і немає часу відварювати квасолю, можете використовувати консервовану в томаті. Можна замінити мисливські ковбаски на копчену ковбасу, бекон або сосиски. В якості альтернативи помідорам, консервованим у власному соку, можна використовувати томатний сік, в якому і будуть тушкуватися інгредієнти.

Інгредієнти

  • Квасоля - 300 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Помідори, консервовані у власному соку - 240 г.
  • Мисливські ковбаски - 4 шт.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Паприка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю промити, замочити на ніч у холодній воді.

  • 02

    Воду злити, квасолю промити, залити чистою водою у співвідношенні 1:3 і поставити варити до готовності.

  • 03

    Цибулю нарізати, моркву натерти на тертці. Ковбаски очистити і нарізати.

  • 04

    На соняшниковій олії обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору, додати ковбаски, сіль і спеції, обсмажити все разом кілька хвилин.

  • 05

    Додати в сковороду помідори разом з соком, перемішати, прогріти.

  • 06

    Додати квасолю. Перемішати, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати квасолю в томатному соусі ще 15 хвилин.