Квасолевий суп із чилі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 50 хв

Квасолевий суп із чилі

Легкий дієтичний супчик з перчиком чилі – те, що потрібно в виснажливу літню спеку. Чилі відомий своїм пекучим смаком, тому суп набуває приємні нотки гостроти. Така страва безсумнівно порадує гурманів своїм яскравим зовнішнім виглядом і дивовижним ароматом. Квасолю можете використовувати і консервовану, в цьому випадку всі інгредієнти варити в бульйоні. Овочевий бульйон можете приготувати з будь-яких овочів. Обов'язково додайте лавровий листок і запашний перець. У готовий суп киньте дрібно нарізну петрушку або коріандр. При подачі можна додати сухарики і густу сметану. Дуже смачно і колоритно, спробуйте.

Інгредієнти

  • Квасоля червона - 175 г.
  • Вода - 1,25 л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 175 г.
  • Часник - 2 шт.
  • Перець чилі червоний - 0,5 шт.
  • Бульйон овочевий - 1 л.
  • Помідори - 2 шт.
  • Стебло селери - 2 шт.
  • Петрушка - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю замочити в холодній воді на ніч. Злити воду, залити свіжу холодну воду в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин. Зменшити вогонь, накрити кришкою зверху, варити протягом 2 годин.

  • 02

    Моркву і цибулю нарізати, часник подрібнити. Перець очистити від насіння, нарізати.

  • 03

    Влити бульйон в каструлю з квасолею, висипати овочі, довести до кипіння, накрити кришкою, варити протягом 30 хвилин.

  • 04

    Вийняти з каструлі половину овочів з бульйоном, перелити в чашу блендера, подрібнити до стану пюре. Повернути пюре в каструлю.

  • 05

    Помідори очистити від шкірки, для цього зробити надріз хрестоподібний, покласти на 10 хвилин в миску з окропом, після зняти шкірку, нарізати. Селеру також нарізати.

  • 06

    Додати в каструлю помідори і селеру. Тушкувати 10-15 хвилин, до м'якості селери, при необхідності додати воду або бульйон. Додати сіль і перець за смаком.