Великої популярності набирають пастоподібні страви з бобових. Вони універсальні – пастою можна намазати скибочки хліба, загорнути в рулетики з лаваша або подати на стіл як закуску. Квасоля як яскравий представник бобових і основний інгредієнт такого паштету – корисний дієтичний продукт. Завдяки високому вмісту білка практично не поступається м'ясу. Така вегетаріанська страва стане особливо актуальною в період постів. Квасолю можна взяти консервовану. Можна урізноманітнити смакову палітру страви, поклавши в чашу блендера разом з овочами мускатний горіх, кунжут і Ваші улюблені запашні трави. Квасолевий паштет – відмінний варіант легкої і ситної закуски.
Квасолю замочити у воді на пару годин. Воду поміняти, підсолити і варити квасолю до готовності.
Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву натерти на крупній тертці.
З квасолі злити всю воду. Квасолю, обсмажені овочі, горіхи, часник і зелень покласти в блендер і добре подрібнити до однорідної маси.
Додати оцет, сіль і перець за смаком. Ще раз добре перемішати.