Квасолевий паштет
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 30 хв

Квасолевий паштет

Великої популярності набирають пастоподібні страви з бобових. Вони універсальні – пастою можна намазати скибочки хліба, загорнути в рулетики з лаваша або подати на стіл як закуску. Квасоля як яскравий представник бобових і основний інгредієнт такого паштету – корисний дієтичний продукт. Завдяки високому вмісту білка практично не поступається м'ясу. Така вегетаріанська страва стане особливо актуальною в період постів. Квасолю можна взяти консервовану. Можна урізноманітнити смакову палітру страви, поклавши в чашу блендера разом з овочами мускатний горіх, кунжут і Ваші улюблені запашні трави. Квасолевий паштет – відмінний варіант легкої і ситної закуски.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Олія соняшникова - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Горіхи волоські - 100 г.
  • Кінза - 1 пучок
  • Оцет - 1 ч. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Борошно - 1 ч. л.
  • Квасоля - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю замочити у воді на пару годин. Воду поміняти, підсолити і варити квасолю до готовності.

  • 02

    Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву натерти на крупній тертці.

  • 03

    З квасолі злити всю воду. Квасолю, обсмажені овочі, горіхи, часник і зелень покласти в блендер і добре подрібнити до однорідної маси.

  • 04

    Додати оцет, сіль і перець за смаком. Ще раз добре перемішати.