Фетучіні з грибами у вершковому соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Фетучіні з грибами у вершковому соусі

Фетучіні – різновид італійських макаронних виробів, що представляють собою довгі тонкі смужки яєчного тіста. Як правило, продаються у вигляді скручених кульок, які при варінні розправляються. У перекладі з італійської ця паста означає «стрічка». Фетучіні відмінно гармонує з густими, ситними соусами. Згідно з запропонованим рецептом паста подається з жирним вершковим соусом і ароматними грибочками. Обсмажуючи гриби, дайте їм трохи підрум'янитися в сковороді перед додаванням вершків. Ніжна локшина, легко вбираючи рідину, насичується соусом і набуває апетитний вершковий аромат. Замість пармезану можете використовувати будь-який твердий сир.

Інгредієнти

  • Паста фетучині - 400 г.
  • Печериці - 300 г.
  • Вершки 10% - 300 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Часник - 3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Олія оливкова - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Поставити на вогонь сковороду, покласти вершкове масло і налити трохи оливкової олії. Часник розчавити ножем, додати в сковороду. Обсмажити часник протягом 3 хвилин, після - витягнути його.

  • 02

    Гриби нарізати пластинами, викласти в сковороду, обсмажувати до випаровування рідини. Подрібнити цибулю, додати її до грибів. Обсмажити до золотистого кольору, посолити і поперчити за смаком, влити вершки.

  • 03

    Тушкувати суміш на сковороді протягом 10 хвилин, на маленькому вогні. Консистенція соусу повинна бути не сильно густою, якщо все таки так вийшло, необхідно додати трохи кип'яченої води.

  • 04

    Пасту відварити в підсоленій воді до стану альденте (трохи недоварена). При цьому у воду додати кілька крапель оливкової олії, щоб паста не злиплася.

  • 05

    Воду злити, додати трохи вершкового масла до пасти. При подачі викласти пасту на тарілку, зверху залити соусом, за бажанням можна посипати зверху тертим пармезаном або сушеним базиліком.