Фініковий пудинг
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Фініковий пудинг

Пудинг вважається класичним традиційним десертом родом з Великобританії. Його готують з цілком стандартного набору звичайних продуктів, який знайдеться в холодильнику у кожної господині. Гармонійно в пудингу відчувають себе фрукти, ягоди та різні прянощі. Згідно англійським кулінарним традиціям цю страву подають на Різдвяні свята. У рецепті фінікового пудингу замість звичайного цукру можете використовувати коричневий цукор. Завдяки ньому десерт набуде яскравий, бурштиновий колір і заграє карамельними нотками. При подачі ароматний пудинг можна полити жирними вершками або приготованим заздалегідь карамельним соусом.

Інгредієнти

  • Фініки без кісточок - 300 г.
  • Вода - 150 мл.
  • Вершкове масло - 125 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 170 г.
  • Сода - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Фініки залити кип'яченою водою, додати соду на кінчику чайної ложки, перемішати і залишити на 30 хвилин.

  • 02

    Далі збити в блендері.

  • 03

    Вершкове масло розтерти з цукром.

  • 04

    У масу по одному ввести яйця.

  • 05

    В отриману масу ввести фінікову масу і борошно.

  • 06

    Перемішати і залишити на півгодини.

  • 07

    Випікати при температурі 180°C протягом 40 хвилин.