Риба, запечена в сметані, з картоплею та грибами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Риба, запечена в сметані, з картоплею та грибами

Приготувати страву, як у ресторані, за двадцять хвилин - простіше простого. Не вірите? Тоді пропонуємо вам рецепт риби, запеченої в сметані, з картоплею та грибами. Для цієї страви потрібно трохи інгредієнтів, крапельку фантазії і гарного настрою. За допомогою цієї страви ви знайдете шлях до серця будь-кого. Серед великої кількості риби, сметани і сиру картопля буде ніжною, як ніколи. Вона буде просто танути в роті. Ця страва дуже ситна, тому маленький, проте ласий шматочок стане вам відмінним обідом або вечерею. Риба прикрасить також і святковий стіл. Смачний аромат страви ще довго буде нагадувати всім жителям будинку про смачну вечерю.

Інгредієнти

  • Філе риби - 500 г.
  • Картопля - 800 г.
  • Сметана - 200 г.
  • Гриби - 200 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сир - 25 г.
  • Борошно пшеничне - 25 г.
  • Олія рослинна - 25 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Рибу помити, додати сіль, перець і нарізати невеликими шматочками. На пласку тарілку просіяти борошно. Сковороду з рослинною олією розігріти. Шматочки риби обваляти в борошні і обсмажити до золотистої скоринки.

  • 02

    Картоплю помити, очистити і нарізати скибочками. Гриби помити і нарізати кубиками. Обсмажити гриби і картоплю на сковороді. Сир натерти на тертці.

  • 03

    Духовку розігріти до 180°C градусів. Сметану нагріти в каструльці, довести до кипіння і додати (відразу ж розмішуючи) чайну ложку борошна. Потім додати 5 г. вершкового масла і постійно помішуючи довести соус до загустіння.

  • 04

    Яйця зварити в круту. Потім охолодити і нарізати скибочками. Рибу укласти на сковороду, на кожен шматочок покласти скибочку яйця і гриби. Зверху викласти скибочки картоплі, залити сметанним соусом і посипати сиром. Поставити сковороду в духовку і випікати близько 7 хвилин.