Риба, запечена з морквою і цибулею
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Риба, запечена з морквою і цибулею

Для цієї страви можна брати будь-яку рибу. Але ми будемо готувати тріску. Тріска є багатим джерелом жирних кислот. Тріска стала рибою, рекомендованою дієтологами. Жирні кислоти є профілактичним засобом хвороб суглобів, серця, головного мозку. Їх дефіцит в раціоні характеризується такими симптомами, як порушення пам'яті, перепади настрою, неврози. Тріска багата кобальтом, йодом, хромом, калієм, фосфором, сіркою і фтором. Через сухуватий смак деякі не визнають тріску, як повноцінний продукт. Але правильно приготувавши дану рибу, як тут же суха тріска перетворюється на страву дивовижної елегантності і смакоти. Пропонуємо сьогодні це і випробувати, і приготувати дану страву.

Інгредієнти

  • Філе тріски - 500 г.
  • Цибуля - 150 г.
  • Морква - 150 г.
  • Вершки 10-20% - 100 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно порізати.

  • 02

    Моркву також порізати на дрібні шматочки.

  • 03

    Обсмажити цибулю на соняшниковій олії до прозорості. Додати моркву і смажити протягом 15 хвилин. Наприкінці посолити і поперчити.

  • 04

    Для заливки змішати яйця, вершки і щіпку солі.

  • 05

    Рибу порізати великими порційними шматочками. Викласти у форму в один шар, трохи посолити, поперчити.

  • 06

    Зверху викласти обсмажену моркву з цибулею.

  • 07

    Залити заливкою. Поставити в розігріту до 180°C духовку. Готувати приблизно 25-30 хвилин.