Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Риба, запечена під овочами і сиром
Риба, запечена під овочами і сиром

Риба, запечена під овочами і сиром

У Вас сьогодні рибний день? Тоді саме час порадувати домашніх простою, але дуже смачною і красивою стравою – рибою, запеченою під овочами і сиром. Відразу хочеться відзначити, що найбільш виграшно використовувати філе білої морської риби з мінімальною кількістю кісток, такої як хек, пангасіус, минтай. За рахунок того, що овочі знаходяться зверху, вони віддають рибці свій сік, роблячи її ніжною і соковитою. Яєчно-борошняний кляр утворює скоринку, що тане в роті. Важливо укладати овочі наступним чином: спочатку цибульні кільця, потім скибочки томатів. У такому випадку цибуля виходить хрусткою, а не тушкованою. Ароматний сир у поєднанні з майонезом робить «верхівку» не тільки золотисто-хрусткою, але й соковитою.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Риба (будь-яка, наприклад, хек) — 1 кг.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 200 г.
  3. 3. Помідори — 200 г.
  4. 4. Майонез — 40 г.
  5. 5. Сир твердий — 200 г.
  6. 6. Яйце куряче — 3 шт.
  7. 7. Борошно пшеничне — 30 г.
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком

Етапи готування

  1. Рибу (бажано філе) помити, нарізати на порційні шматки. За смаком додати сіль і перець. Яйця збити, по трохи додати борошна і добре перемішати. Обваляти шматочки риби в яєчному клярі і обсмажити на сковороді. Духовку розігріти до 180°C.

  2. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями. Помідори помити і нарізати скибочками. Сир натерти на дрібній тертці. На деко викласти рибу, потім цибулю, трохи змастити майонезом, викласти помідори і посипати сиром. Поставити деко в духовку і запікати близько 20 хвилин.