Риба в соусі зі шампанського
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Риба в соусі зі шампанського

Щоб вечеря вийшла ситною, смачною, але не калорійною, пропонуємо вам приготувати рибу. Якщо ж ви великий любитель морепродуктів, і перепробували дуже багато рецептів приготування риби, але все одно кожного разу хочеться чогось новенького, тоді як вам рецепт риби в соусі зі шампанського? Дійсно, звучить незвично. Але повірте, ця м'яка і ніжна страва сподобається вам і вашим рідним, як тільки вони відчують її аромат, не кажучи вже про смак. Мало того, що шампанське надає особливого смаку рибі, так ще й соус з вершками добре доповнює всю страву. Адже під вершками риба стає дуже м'якою, але в той же час соковитою. То ж нотки ніжності за вечерею вам забезпечені.

Інгредієнти

  • Сіль - за смаком
  • Шампанське - 300 мл.
  • Цибуля зелена - 20 г.
  • Риба - 700 г.
  • Огірки мариновані - 100 г.
  • Вершки 10-20% - 50 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю помити, просушити і дрібно нарізати. Рибу (філе) помити і нарізати на порційні шматки. У сковороду налити шампанське і довести до кипіння. Додати сіль, зелену цибулю та рибне філе. Знову довести до кипіння, включити маленький вогонь, накрити кришкою і тушкувати близько 5-7 хвилин.

  • 02

    Огірок нарізати скибочками. Додати до риби і тушкувати ще 5-7 хвилин. Рибу дістати зі сковороди, розкласти на тарілки, а соус продовжувати тушкувати на сильному вогні, поки об'єм не зменшиться в 2-2,5 рази.

  • 03

    Вимкнути вогонь і додати до соусу вершки. Добре перемішати соус і подрібнити блендером до однорідного стану. Полити рибу соусом і подавати.