Рибний чупін по-парагвайськи
Кількість порцій - 5
Час приготування - 40 хв

Рибний чупін по-парагвайськи

Рибний чупін - одна з самих популярних страв парагвайської національної кухні. У Парагваї вважають за краще готувати рибний чупін, використовуючи жарини і, звичайно, під відкритим небом, але дуже популярний і домашній варіант страви. Виходу до моря у Парагваю немає, тому парагвайці готують чупін із річкової риби. Ми ж можемо використовувати філе морської риби. Овочеві інгредієнти цієї страви можна варіювати: можливе використання селери, моркви, але солодкий перець - це обов'язковий інгредієнт. Вершки можна замінити рідкою сметаною. У деяких варіантах цього рецепта готовий чупін посипають тертим сиром.

Інгредієнти

  • Рибне філе - 500 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Вершки - 50 мл.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Орегано - за смаком
  • Соєвий соус - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Помідори опустити на пару хвилин в окріп, зняти шкірку. Розрізати кожен томат навпіл і видавити насіння.

  • 02

    Дрібно нарізати томати, цибулю і перець.

  • 03

    Розігріти сковороду з парою ложок олії і обсмажити цибулю на невеликому вогні до ледь золотистого кольору. Додати перці, смажити 5 хвилин. Додати томати і залишити всю цю овочеву суміш тушкуватися на 10 хвилин. Періодично помішувати.

  • 04

    Влити склянку води, перемішати, посолити, поперчити, приправити орегано і соєвим соусом. Кинути лавровий лист. Залишити на вогні ще на 10 хвилин.

  • 05

    Розігріти сковороду з кількома ложками олії. Викласти на неї рибне філе, зверху викласти картоплю, нарізану кружечками. Окремим шаром викласти овочеву суміш, накрити кришкою і готувати на невеликому вогні до готовності картоплі.

  • 06

    Обережно влити вершки, розподілити рівномірно по всій поверхні. Накрити сковороду кришкою і залишити на 15 хвилин.