Рибний пиріг із картоплею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Рибний пиріг із картоплею

Хто сказав, що пироги бувають виключно солодкими? Ми хочемо запропонувати вам смачний і ситний пиріг з картоплі і риби. Його дуже просто робити, але при цьому він виходить такий смачний, що ви можете подавати його як основну страву, і ваші рідні та гості точно наїдяться ним. Адже картопля робить страву досить поживною, а риба не тільки доповнює картоплю, а й надає страві особливого смаку, вона робить її більш м'якою і ніжною. Цибуля доповнює всю страву. А якщо зробити це все, заливши тістом, то ви отримаєте чудовий пиріг, який буде красуватися у вас на столі. При чому ви можете його готувати і на будь-яке свято.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Сметана - 100 г.
  • Майонез - 100 г.
  • Сода - 3 г.
  • Картопля - 550 г.
  • Риба копчена - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 80 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Масло вершкове - 10 г.

Етапи приготування

  • 01

    З'єднати яйця, сметану, майонез, сіль, перець і соду (погашену лимонним соком). Добре перемішати і додати просіяне борошно. Замісити до однорідного стану. Розігріти духовку до 180°C градусів.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями. Картоплю помити, очистити, нарізати скибочками. Форму змастити вершковим маслом. Викласти скибочки картоплі, а зверху укласти цибулю.

  • 03

    Рибу (попередньо видаливши кісточки) нарізати скибочками. Укласти шаром на цибулю. Залити у форму тісто, залишити на 10 хвилин, щоб воно трохи проникло до шарів і поставити форму в духовку. Запікати близько 40 хвилин.