Перш за все, хочеться відзначити, що котлети, будь то м'ясні, рибні і навіть овочеві – не тільки ситна і смачна страва, але ще і дуже вигідна. Адже приготувавши їх, Ви можете кілька днів не переживати з приводу обідів і вечерь. Основний інгредієнт пропонованих котлеток – філе делікатесного лосося. Ця риба відрізняється своєю жирністю і ніжною нещільною консистенцією, завдяки чому котлети виходять дуже м'якими, соковитими і тануть у роті. Крім традиційних складових будь-яких котлет – цибулі, яєць і спецій, в рибний фарш додається відварений корінь селери і соєвий соус. І зауважте: ніякого борошна. Від таких «метаморфоз» рибно-овочеві котлетки набувають неповторний аромат і вишуканий пікантний смак.
Наріжте цибулину дуже дрібно. У маленькому сотейнику сильно розігрійте олію, всипте цибулю, перемішайте, хвилинку підсмажте, зніміть з вогню і залиште остигати, приблизно на 15 хв.
Половину кореня селери очистіть від грубої шкірки, наріжте невеликими шматочками, покладіть в каструлю, залийте невеликою кількістю окропу, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні під кришкою до м'якості, приблизно 20 хв. Відкиньте на друшляк і остудіть.
Порубайте рибне філе ножем досить дрібно (не користуйтеся м'ясорубкою в цьому випадку). Зелень подрібніть.
Злегка збийте яйце з соєвим соусом. Рибне філе змішайте зі збитим яйцем, додайте до отриманої маси цибулю разом з маслом, селеру і зелень. Додайте перець.
Мокрими руками зліпіть невеликі котлетки. Наріжте звичайну харчову плівку квадратами такого розміру, щоб в кожний можна було «з напуском» загорнути котлетку. Змастіть центр кожного квадрата олією, покладіть котлетку, вільні кінці плівки підніміть і закрутіть. Підверніть «хвіст», що вийшов під котлетку і покладіть її швом донизу на деко.
Поставте деко з котлетами в розігріту до 170°С духовку на 10-12 хв. Обережно зніміть з готових котлет плівку.