Рибно-овочеві котлети
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Рибно-овочеві котлети

Перш за все, хочеться відзначити, що котлети, будь то м'ясні, рибні і навіть овочеві – не тільки ситна і смачна страва, але ще і дуже вигідна. Адже приготувавши їх, Ви можете кілька днів не переживати з приводу обідів і вечерь. Основний інгредієнт пропонованих котлеток – філе делікатесного лосося. Ця риба відрізняється своєю жирністю і ніжною нещільною консистенцією, завдяки чому котлети виходять дуже м'якими, соковитими і тануть у роті. Крім традиційних складових будь-яких котлет – цибулі, яєць і спецій, в рибний фарш додається відварений корінь селери і соєвий соус. І зауважте: ніякого борошна. Від таких «метаморфоз» рибно-овочеві котлетки набувають неповторний аромат і вишуканий пікантний смак.

Інгредієнти

  • Філе лосося - 600 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Оливкова олія - 40 мл
  • Соєвий соус - 20 мл
  • Зелень - 30 г
  • Селера (корінь) - 50 г
  • Перець - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Наріжте цибулину дуже дрібно. У маленькому сотейнику сильно розігрійте олію, всипте цибулю, перемішайте, хвилинку підсмажте, зніміть з вогню і залиште остигати, приблизно на 15 хв.

  • 02

    Половину кореня селери очистіть від грубої шкірки, наріжте невеликими шматочками, покладіть в каструлю, залийте невеликою кількістю окропу, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні під кришкою до м'якості, приблизно 20 хв. Відкиньте на друшляк і остудіть.

  • 03

    Порубайте рибне філе ножем досить дрібно (не користуйтеся м'ясорубкою в цьому випадку). Зелень подрібніть.

  • 04

    Злегка збийте яйце з соєвим соусом. Рибне філе змішайте зі збитим яйцем, додайте до отриманої маси цибулю разом з маслом, селеру і зелень. Додайте перець.

  • 05

    Мокрими руками зліпіть невеликі котлетки. Наріжте звичайну харчову плівку квадратами такого розміру, щоб в кожний можна було «з напуском» загорнути котлетку. Змастіть центр кожного квадрата олією, покладіть котлетку, вільні кінці плівки підніміть і закрутіть. Підверніть «хвіст», що вийшов під котлетку і покладіть її швом донизу на деко.

  • 06

    Поставте деко з котлетами в розігріту до 170°С духовку на 10-12 хв. Обережно зніміть з готових котлет плівку.