Фісташковий крем-брюле
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 15 хв

Фісташковий крем-брюле

Крем-брюле – класичний кремовий десерт з карамельною скоринкою. З французької назва цих ласощів дослівно перекладається як «обпалені вершки». Вершкова кремова маса зі шматочками ароматних фісташок гармонійно поєднується з хрусткою апетитною скоринкою з паленого цукру. Отримати золотисту карамельну скоринку можна також за допомогою випалювання кулінарним пальником верхньої поверхні формочки. І наостанок секрет отримання ніжної кремової маси. Випікати десерт необхідно до того моменту, коли края вже схопилися, а серединка залишилася злегка рідкою. Подавати до столу можна з біскоті – традиційним італійським печивом.

Інгредієнти

  • Вершки - 300 мл.
  • Фісташки зелені - 1,5 ст.л.
  • Ванільний стручок - 0,5 шт.
  • Цедра апельсина - за смаком
  • Цукор тростинний - 3,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 3,5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 140°С. Влити в каструлю вершки, додати дрібно нарізані фісташки, стручок ванілі, цедру і 35 г. цукру. Готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, цукор повинен повністю розчинитися. Довести суміш до кипіння, прибрати з вогню, залишити на 10 хвилин.

  • 02

    У мисці збити яєчні жовтки з 35 г. цукру. У велику миску перелити вершкову масу з каструлі, додати в неї яєчну суміш, ретельно перемішати.

  • 03

    Розлити суміш по формочках. Поставити форми на деко, в яке налита вода так, що вона покриває форми на половину. Випікати в духовці протягом 1 години.

  • 04

    Витягнути з духовки формочки, остудити, після чого прибрати їх в холодильник на 4 години.

  • 05

    Розігріти гриль, посипати цукор зверху в формочки на крем-брюле. Форми поставити на деко, заповнене льодом, поставити деко під гриль на 4 хвилин, цукор зверху повинен закарамелізуватися. Поставити форми знову в холодильник на 1-2 години, не більше.