Фісташкове песто зі спаржею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Фісташкове песто зі спаржею

Песто представляє собою традиційний італійський соус, до складу якого входять оливкове масло, сир і базилік. Ця популярна страва має універсальне застосування. Песто чудово поєднується з італійською пастою, рибними та м'ясними стравами, служить заправкою для овочевих салатів. Італійці дуже люблять намазувати цю ароматну суміш на тости. У пропонованому рецепті характерний зелений колір страва отримала завдяки наявності свіжого шпинату і спаржі. Пікантний горіховий смак соусу додають маленькі шматочки фісташок, що попадаються в страві. Лимонний сік можете замінити на апельсиновий. Смачно і просто. Песто прекрасно зберігається в холодильнику.

Інгредієнти

  • Спаржа - 200 г.
  • Часник - 1 зубчик
  • Шпинат свіжий - 50 г.
  • Сир пармезан - 50 г.
  • Фісташки смажені - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - 3 с. л.
  • Cіль - за смаком
  • Сік лимонний - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спаржу поставити варитися на вогонь. Варити до того стану, поки спаржа не стане м'якою.

  • 02

    Потім спаржу промити під водою і нарізати невеликими шматочками.

  • 03

    Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  • 04

    У чашку для блендера скласти порізану спаржу, листя шпинату, фісташки, тертий пармезан, часник, оливкову олію і трохи лимонного соку. Все посолити і перебити блендером до однорідного стану.