Ми стали кращими
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Форшмак
Форшмак

Форшмак

Форшмак - це прекрасна закуска для холодної пори року. Ну, і звичайно, це прекрасна закуска для любителів оселедцю в будь-якому його вигляді. Страва форшмак виникла в прусській і шведській кухні. Так було прийнято, що форшмак спочатку був гарячою закускою з оселедцю. Тобто оселедець запікали з картоплею, сметаною, цибулею і перцем. До речі, і зараз у шведській кухні форшмак - це гаряча закуска. Але, форшмак з оселедцю відносять і до класичної єврейської кухні. У єврейській кухні дана страва стала національною, хоча спочатку вона була запозичена з східнопруської кухні. У єврейській кухні форшмак вже і трансформувався в ту холодну знамениту закуску з меленого оселедцю, рецепт якої ми вам і представляємо.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Середній оселедець — 2 шт.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Цибуля — 100 г.
  4. 4. Зелені яблука — 100 г.
  5. 5. Вершкове масло — 100 г.

Етапи готування

  1. Яйця відварити.

  2. Рибу обробити. Вичистити нутрощі, відрізати плавники і голову, видалити кістки. Філе оселедця розрізати на кілька великих частин.

  3. Цибулю почистити, розрізати на кілька частин.

  4. Яблуко очистити від шкірки, вирізати серцевину, порізати на кілька великих частин.

  5. Філе оселедця, яйця, цибулю, яблуко прокрутити двічі на м'ясорубці.

  6. У масу додати м'яке вершкове масло і все розмішати.

  7. Подавати форшмак на шматочку білого або чорного хліба.